Ambassadeur Hanne Overbeek

In mijn dagelijks leven ben ik programmamanager van, vaak grotere programma’s, waar meerdere publiek-private organisaties samenwerken om maatschappelijke impact te maken. Op dit moment faciliteer ik een samenwerking tussen drie woningbouwcorporaties (Staedion, Haag Wonen en Hof Wonen), ROC Mondriaan en de gemeente Den Haag. Samen willen deze partijen bewoners uit Den Haag Zuidwest opleiden en begeleiden richting banen in de Bouw, Techniek en Groen. De woningbouwcorporaties staan voor een grote klimaat- en woningbouwopgave in Den Haag Zuidwest en willen graag hun bewoners kansen bieden op werk bij de leveranciers die deze opdrachten voor hen uitvoeren.

Den Haag Zuidwest is een achterstandsgebied. Veel bewoners leven in armoede en hebben minder kans op werk en ontwikkeling. Als programma manager zie ik veel gezinnen; volwassenen en kinderen die meer en beter willen en verdienen. Het is mooi om daaraan bij te kunnen dragen.

Als ambassadeur van Positive Minds hoop ik ook op een andere manier bij te dragen aan een beter welzijn van kinderen die in armoede leven. Het is belangrijk dat zij erover praten met vriendjes en vriendinnetjes, dat er meer begrip komt en dat het taboe verdwijnt. Alle kinderen zijn prachtig zoals ze zijn en verdienen het om zich vrij te voelen en te ontwikkelen om te worden wie ze kunnen en willen zijn.

Ik denk graag mee en zet graag mijn netwerk in om bij te dragen aan de doelen van Positive Minds.